Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) qida zəhərlənmələrindən qorunmaq üçün üçün nələrə diqqət etmək lazım olduğu ilə bağlı açıqlama yayıb. Banker.az AQTA-ya istinadən diqqət edilməli olan məqamları təqdim edir:
– İstifadə müddəti bitmiş, qoxusu və rəngi dəyişmiş, kiflənmiş qidaları qəbul etməmək;
– Pasterizə olunmamış süd və süd məhsullarından istifadə etmək;
– Qutusu zədələnmiş və ya qapağı boşalmış konservləri istehlak etməmək;
– Meyvə-tərəvəzi axar ilıq su ilə yaxşı yuduqdan sonra istehlak etmək;
– Ət, toyuq, balıq məhsullarını və südü uyğun müddətdə və temperaturda bişirmək;
– Yeməkləri günlük olaraq hazırlayıb, artıq qalanını isə bir dəfədən çox isitməmək;
– Yemək hazırlayıb bişirərkən və süfrəyə təqdim edərkən şəxsi gigiyena qaydalarına ciddi şəkildə riayət etmək.