Azərbaycanda qida istehsalı ilə bağlı – Hansı sahələrdə artımlar olub?

Azərbaycanda əvvəlki ilin yanvar-oktyabr ayları ilə müqayisədə tütün məmulatlarının istehsalında 67,6 faiz, içki istehsalında 39,5 faiz, qida məhsullarının istehsalında isə 13,9 faiz artım müşahidə olunmuşdur.

Banker.az xəbər verir ki, bu barədə Dövlət Statistika Komitəsi məlumat yayıb.

Bu sahələrin əsas məhsullarından qənd və şəkər tozu istehsalı 51,2 faiz, kolbasa məmulatları 45,5 faiz, qaymaq və xama istehsalı 22,5 faiz, cem və marmeladların istehsalı 12,5 faiz, alkoqolsuz içkilərin istehsalı 11,2 faiz artmışdır.

Qida məhsullarının, içki və tütün məmulatlarının istehsalı sahələrində əsas məhsul növlərinin istehsalı

Məhsul növləri

2019-cu ilin yanvar-oktyabr aylarında

Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən, faizlə

 

01.11.2019-cu il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı

 

istehsal edilmişdir

     

Qida məhsulları

Kolbasa məmulatları, ton

6709,3

145,5

 

8,2

Qaymaq və xama, ton

4853,7

122,5

 

Pendir və kəsmik, ton

42410,5

101,9

 

1,9

Kərə yağı, ton

19777,7

100,8

 

0,3

Cem və marmeladlar, ton

70532,9

112,5

 

7636,8

Duru bitki yağları, ton

43020,9

105,6

 

1093,9

Marqarin, ton

37464,3

96,0

 

İnsanın qidalanması üçün yararlı

60,3

114,9

 

1,3

olan duz, min ton

       

Qənd və şəkər tozu, min ton

240,7

151,2

 

19,3

Çörək, min ton

1047,0

 

101,7

İçki məhsulları

Şampan şərabı, min dkl

0,5

 

41,7

3,1

Araq, min dkl

1501,9

 

321,1

202,6

Brendi (konyak), min dkl

20,0

 

137,0

13,7

Üzüm şərabı, min dkl

483,9

 

41,7

996,4

Pivə, min dkl

4328,9

 

105,6

189,6

Likörlar, min dkl

276,6

 

2,5 d

43,8

Alkoqolsuz içkilər, min dkl

22225,4

 

111,2

347,9

Tütün məmulatları

Fermentləşdirilmiş tütün, ton

4026,2

 

171,1

754,0

Papiros və siqaretlər, milyon ədəd

5471,0

 

180,3

1,1

 


Kredit müraciəti

Sizin müraciətiniz banka göndərildi.

24 saat işləyən filiallar 24 saat işləyən exchangelər Şənbə günü işləyən bank filialları