Azərbaycanda əvvəlki ilin yanvar-oktyabr ayları ilə müqayisədə tütün məmulatlarının istehsalında 67,6 faiz, içki istehsalında 39,5 faiz, qida məhsullarının istehsalında isə 13,9 faiz artım müşahidə olunmuşdur.
Banker.az xəbər verir ki, bu barədə Dövlət Statistika Komitəsi məlumat yayıb.
Bu sahələrin əsas məhsullarından qənd və şəkər tozu istehsalı 51,2 faiz, kolbasa məmulatları 45,5 faiz, qaymaq və xama istehsalı 22,5 faiz, cem və marmeladların istehsalı 12,5 faiz, alkoqolsuz içkilərin istehsalı 11,2 faiz artmışdır.
Qida məhsullarının, içki və tütün məmulatlarının istehsalı sahələrində əsas məhsul növlərinin istehsalı |
||||
Məhsul növləri |
2019-cu ilin yanvar-oktyabr aylarında |
Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən, faizlə |
01.11.2019-cu il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı |
|
istehsal edilmişdir |
||||
Qida məhsulları |
||||
Kolbasa məmulatları, ton |
6709,3 |
145,5 |
8,2 |
|
Qaymaq və xama, ton |
4853,7 |
122,5 |
– |
|
Pendir və kəsmik, ton |
42410,5 |
101,9 |
1,9 |
|
Kərə yağı, ton |
19777,7 |
100,8 |
0,3 |
|
Cem və marmeladlar, ton |
70532,9 |
112,5 |
7636,8 |
|
Duru bitki yağları, ton |
43020,9 |
105,6 |
1093,9 |
|
Marqarin, ton |
37464,3 |
96,0 |
– |
|
İnsanın qidalanması üçün yararlı |
60,3 |
114,9 |
1,3 |
|
olan duz, min ton |
||||
Qənd və şəkər tozu, min ton |
240,7 |
151,2 |
19,3 |
|
Çörək, min ton |
1047,0 |
101,7 |
– |
|
İçki məhsulları |
||||
Şampan şərabı, min dkl |
0,5 |
41,7 |
3,1 |
|
Araq, min dkl |
1501,9 |
321,1 |
202,6 |
|
Brendi (konyak), min dkl |
20,0 |
137,0 |
13,7 |
|
Üzüm şərabı, min dkl |
483,9 |
41,7 |
996,4 |
|
Pivə, min dkl |
4328,9 |
105,6 |
189,6 |
|
Likörlar, min dkl |
276,6 |
2,5 d |
43,8 |
|
Alkoqolsuz içkilər, min dkl |
22225,4 |
111,2 |
347,9 |
|
Tütün məmulatları |
||||
Fermentləşdirilmiş tütün, ton |
4026,2 |
171,1 |
754,0 |
|
Papiros və siqaretlər, milyon ədəd |
5471,0 |
180,3 |
1,1 |