Banker.az Dövlət Statistika Komitəsinə istinadən ötən il Azərbaycanda istehsal həcmi artan və azalan ərzaq məhsullarının siyahısını təqdim edir.
Aşağıdakı ərzaq məhsullarının istehsalında 2020-ci illə müqayisədə artım müşahidə olunub:
qaymaq və xama – 8 932 ton (+1.4%);
cem və marmeladlar – 92 129 ton (+9%);
qənd və şəkər tozu – 330 min ton (+33.9%).
Bu ərzaq məhsullarının istehsalında isə illik müqayisədə azalma olub:
kolbasa məmulatları – 24 678 ton (-4.5%);
pendir və kəsmik – 53 262 ton (-0.4%);
kərə yağı – 25 741 ton (-0.4%);
duru bitki yağları – 52 373 ton (-1.7%);
marqarin – 47 588 ton (4.6%);
qida üçün yararlı duz – 69.5 min ton (-6.5%).