Ötən il Azərbaycanda 201 842,4 ton üzüm istehsal olunub ki, bu da 2018-ci il ilə müqayisədə 34 251 ton və ya 20,4% çoxdur.
Dövlət Statistika Komitəsinə verdiyi məlumata görə, 2019-cu ildə ölkə üzrə üzümün məhsuldarlığı hər hektara görə 104,8 sentner təşkil edib ki, bu da 2018-ci il ilə müqayisədə 12 sentner və ya 12,9% çoxdur. Təkcə Bakı şəhərində ötən il 10 462,4 ton üzüm istehsal olunub ki, bu da 2018-ci il ilə müqayisədə 31,4% çoxdur. Məhsuldarlıqda 1,5% artaraq hər hektara görə 39,6 sentnerə çatıb.
2019-cu ildə ölkənin iqtisadi rayonları üzrə üzüm istehsalı və məhsuldarlıq siyahısı:
# |
İqtisadi rayon |
2019-cu il |
2018-ci illə müqayisə, % |
||
istehsal, ton |
məhsuldarlıq, sent/ha |
istehsal |
məhsuldarlıq |
||
1 |
Gəncə-Qazax |
75 074,9 |
150,7 |
16,1 |
1,9 |
2 |
Aran |
29 836,6 |
87,2 |
27 |
40,2 |
3 |
Lənkəran |
26 792,4 |
153,2 |
44,7 |
41,6 |
4 |
Dağlıq-Şirvan |
21 592,9 |
61,7 |
28,2 |
20,7 |
5 |
Şəki-Zaqatala |
10 684,5 |
97 |
3,7 |
-3,2 |
6 |
Quba-Xaçmaz |
7 226,5 |
68,3 |
7,9 |
13,6 |
7 |
Yuxarı Qarabağ |
2 588,5 |
85 |
3,3 |
-6,3 |
8 |
Abşeron |
877,7 |
46,5 |
2,3 dəfə |
2,8 dəfə |
9 |
Kəlbəcər-Laçın |
– |
– |
– |
– |
©APA